Beeldenatelier & Theetuin
Wildschutserve
Stapelerweg 29
7957 NA De Stapel

Onze najaarsexpositie van 2016 heeft als thema 'Naar de natuur'.

Landschappen, flora , fauna en sfeerimpressies zijn getekend, geschilderd, ge-etst of verbeeld naar de natuur: mooi figuratief werk dus weer.

Deelnemende kunstenaars: Robin d'Arcy Shillcock, Han van Hagen en Bert Denneman.  

De expositie loopt van 11 november t/m 4 december op vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Hieronder alvast een voorproefje van het getoonde werk

Achtergrondinformatie

Robin d’Arcy Shillcock woont al decennia Groningen en wordt gerekend tot de Noordelijke Realisten: een stroming van Noord-Nederlandse kunstenaars die zich kenmerkt door  realistisch werk direct naar de natuur.  Robin reist veel  en gebruikt tijdens die reizen potlood en aquarelkwast  om in snelle schetsen een opvallende waarneming, een bijzondere ontmoeting met een dier of een ander voor hem belangwekkend moment vast te leggen. Die impressies worden  op een later moment uitgewerkt in zijn atelier.  Zijn keuze voor de ‘geschilderde realiteit’ heeft alles te maken met het willen delen van verwondering en/of betekenisvolle momenten met anderen.

Etser Han van Hagen uit Zuidwolde  is een regelmatig terugkerende gast op Wildschutserve. Dit keer tonen wij een selectie van deels nieuwe en deels niet eerder door ons getoonde etsen van landschappen, ruïnes, vogels en andere dieren.  Prachtig werk dat blijft boeien door een mix van onderwerpkeuze, detaillering en virtuoze techniek.