Beeldenatelier & Theetuin
Wildschutserve
Stapelerweg 29
7957 NA De Stapel

Op onze voorjaarsexpositie vanaf 1 april t/m 29 april bent u van harte welkom op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op 2 april, 2e Paasdag, zijn wij ook open!

Clim van Swelm presenteert dit voorjaar op Wildschutserve haar werk rond het thema 'Bomen'. Kleurrijke, geabstraheerde boomsilhouetten of sparrenbossen met een dik pak sneeuw... Op tal van manieren heeft Clim bomen en bossen gevangen op het doek. 
Clim van Swelm vindt haar inspiratie in de bosrijke omgeving van Nijmegen. Gedurende de afgelopen jaren heeft zij zich vooral bezig gehouden met bomen en bossen. Het strakke ritme van de aangeplante productiebossen of juist de vrije vormen van kromme eiken; in het werk van Clim hebben zij allen een plek gekregen.  In haar weergave van zoiets vertrouwds als bomen en bossen kiest Clim vaak voor het lijnenspel van de stammen in het bos. Soms neigen de schilderijen naar abstractie, maar ook dan blijft de ritmiek van de bomen juist dat wat het bos zo herkenbaar maakt.

Dit werk, dat (deels) eerder te zien was bij de Künstverein Emmerich (D) kent een variatie van stijlen en technieken. Kenmerkend voor Clim's werk is het vaak sterke reliëf in de verf.  Dit is een gevolg van haar werkwijze, waarbij al zoekende, in een langdurig proces laag over laag de uiteindelijke voorstelling bijna organisch tot stand komt.
Het werk van Clim wordt afgewisseld door ons eigen werk in brons en steen.

Hieronder een kleine impressie van het werk van Clim.

 

Over Clim van Swelm

Na haar studie ontwerpen (1981) aan de Kunstacademie te Arnhem is zij inmiddels al meer dan 30 jaar werkzaam als autonoom kunstenaar..
Over haar werkwijze zegt ze zelf: “wanneer ik precies weet wat ik schilderen wil, verlies ik mijn interesse.” Haar doeken ontstaan dan ook impulsief en met een zekere onvoorspelbaarheid.
Aan een bepaalde stijl of school acht ze zich niet gebonden, hoewel het erop lijkt, dat ze steeds abstracter gaat schilderen, waarbij ze overigens voortdurend op zoek blijft naar nieuwe wegen.
Een belangrijke bron van inspiratie is qua onderwerp de natuur, met bijzondere aandacht voor water, lucht en alles wat groeit en bloeit.
Kenmerkend is verder een lage productie van circa 15 -20 werken per jaar, regelmatig vallen bovendien reeds voltooide schilderijen ten prooi aan een uiterst kritische herbeschouwing om eventueel zonder pardon te worden overgeschilderd.
Haar werk bevindt zich in particuliere collecties in Nederland, Duitsland, Zwitserland en de VS.